Zozo – Ouija-brädes demonen

ouija-boardFör många nyfikna så kan Ouija-brädet bli en första spännande upplevelse till det övernaturliga. Eller som det kallades av de mer kostnadskänsliga ungdomarna på min tid: Anden i glaset.
I modern kultur så återfinns ofta Ouija-brädet i skräckfilmer och har också blivit något av en populär symbol för hur fel saker kan gå för de som vågar experimentera med med paranormala. I filmens värld går det ju som bekant alltid fel för de som använder ett Ouija-bräde, vilket vanligtvis resulterar i att en demonliknande varelse hemsöker huvudrollsinnehavarna i merparten av filmen.

Men kanske är det negativa rykte som Ouija-brädet skaffat sig inte så orättvist egentligen. Sanningshalten är ju diskutabel, men många Ouija-brädes användare säger sig ha stött på en entitet som kallar sig för Zozo. Detta fenomen sägs vara en riktigt illasinnad entitet vars favoritsysselsättning tycks vara att hemsöka de som använder brädet.

Exakt vad fenomenet Zozo är för någonting vet vi inte så mycket om, och vi uppmuntrar inte heller någon att själv experimentera med Zozo om du inte är väl förberedd i ämnet. Men frihetsälskande som vi är så vill vi ju höra om någon ändå har erfarenheter i ämnet, lämna i så fall gärna din berättelse i kommentarerna nedan. På senare tid har det även givits ut en bok i ämnet, vilken vi ännu inte läst, men ändå hört en del gott om så vi väljer ändå att tipsa om denne.

Den självutnämnde gudfadern till det paranormala; John Zaffi som också var släkt med de kända Ed och Lorraine Warren har följande att säga i ämnet:

Rod Serling

"There is nothing in the dark that isn't there when the lights are on."

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:hellobye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
more...