Vad kan man göra med ett ”hemsökt hus”

Det är inte alltid enkelt att avgöra om ett hus är hemsökt. För det första så har vi alla med oss en rad olika föreställningar om hur en hemsökelse skall upplevas som härstammar från filmer och böckernas värld. Vi har också alla fått växa upp och hört alla möjliga historier om det övernaturliga i versioner som går från regelrätt skrock, till hemska skräckhistorier med avsikten att skrämmas till konkreta och goda råd ”från farmor” som är bra att känna till.

Om du tror att ditt hus kanske är hemsökt så är det en bra idé att försöka dokumentera så mycket du kan om det du upplever. Försök få det på film eller spela in ljud. För anteckningar över när du upplever händelser och lita inte bara på att du kommer ihåg det i efterhand, särskilt viktigt är det om du upplevt något och känt dig rädd.

old-church_0

Prata också med andra familjemedlemmar eller betrodda vänner om det du upplever. Jämför och se om ni hittar en gemensam röd tråd och undersök också om fenomenen kan tänkas ha en naturlig förklaring.
Det är också min förhoppning att i takt med att du bättre förstår vad det är som händer, ökar chansen till att du inte känner så stor rädsla och bättre kan hantera det som pågår.

Att själv ta sig an negativ andepåverkan, spöken och andra liknande fenomen

Generellt så avråder jag personer från att själva aktivt försöka driva ut entiteter från ett hemsökt hus. Om du inte själv vet med dig att du kan hantera det som pågår så avstå hellre och lämna över ansvaret till någon som är bättre rustad. Du bör också känna till att om man medvetet försöker reta upp eller utmana entiteter så är risken stor att problemen blir värre istället för att de minskar. Det är sällan en bra idé att försöka skrämma eller hota något med förhoppningen att det som ställer till med problem då skall bli övertygat om att nu lämna platsen..

Ännu mer problem kan det uppstå om du medvetet försöker kanalisera andar eller t ex tala med entiteter via en sk. Ouija board. Det kan liknas med att man villigt accepterar att en entitet skall ”ta över” ens sinne, även om det görs i bästa välmening och bara är tillfälligt. Så är det inte detta du medvetet försöker åstadkomma, gör det helt enkelt inte. Men observera att det är en annan historia om man i en helt annan situation och under kontrollerade former, så att säga kanske experimenterar med andevärlden i hopp om att ta kontakt med den och lära sig mer. Men i en situation där det kanske är frågan om ett hemsökt hus så är det inte rekommenderat att man aktivt försöker ta kontakt med något på ett oansvarigt sätt, samt också ofrivilligt riskerar att öka sina problem genom att råka bjuda in dem.

Det du kan göra är att försöka ta dig an det som händer på ett moget och sansat sätt. Försök alltid bibehålla lugnet och hantera ovälkomna gäster på samma sätt som om de vore personer i allmänhet. Be dem vänligt och respektfullt att genast upphöra med att skrämmas eller bete sig illa. Säg ifrån på skarpen, utan att hota, att du inte tolererar några elaka skrämseltaktiker eller andra elakheter. Be dem vänligt att gå därifrån och lämna dig ifred.
Det är ofta svårt att kommunicera med andevärlden via tal så försök också att visualisera och sänd ut tankar med det du vill skall hända. Vill du t ex ha mer lugn så visualisera att platsen är fylld av harmoni och trygghet samtidigt som du säger det.
Ge dock inte ut en massa energi i form ilska och rädsla utan försök alltid att ha dig själv och ditt humör under kontroll. Men skulle det hända att du förlorar kontrollen och plötsligt blir rädd så försök då bara att samla dig själv igen, andas lugnt och överväg vad du skall göra härnäst. Kom alltid ihåg att det är mycket viktigt att alltid försöka ha positiva och glada tankar när man hanterar andefenomen. Skulle du uppleva att du plötsligt känner dig mer och mer negativ och inte själv kan bryta detta mönster så behöver du sannolikt utomstående hjälp med att hantera situationen.

Om inget fungerar och problemen bara ökar så är det en bra idé att kontakta någon du känner förtroende för och som kan hjälpa dig med det du går igenom.
Det är tyvärr svårt att ge ännu mer konkreta råd än de allmänna som givits ovan om man inte känner till detaljerna i det som pågår.

Peter

I ingen speciell ordning, peter är bland annat intresserad av natur, internet, mystik, shamanism, poesi, andlighet, omvärlden, samhällsfrågor, hälsa, behandling, alternativa behandlingar, nutiden, humor, skrivande, språk, historia m m..

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. pirjo oinonen skriver:

    Jag undrar om du har en avlägsen släkting från medeltiden som är indian och fått gåvan ifrån. Sen kan man släktforska det om man vill! :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:hellobye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
more...