The Mandela Effect

universeVad består verkligheten av egentligen? De flesta skulle kanske komma överens om att verkligheten är något konstant, och att det är en upplevelse som flera oberoende personer delar och skulle beskriva någorlunda på samma vis. Så vad händer om verkligheten som vi upplever den plötsligt förändrats? Om t.ex. mängder av människor börjar beskriva välkända händelser på olika sätt? Nästan som att det verkar så att verkligheten har blivit uppdelad i flera olika tidslinjer.

The Mandela Effect har blivit en populär benämning för ett fenomen där många människor minns händelser ur det förflutna på ett fullständigt olikt sätt. De flesta känner till att Nelson Mandela var en mycket välkänd politiker i Sydafrika och att han numera är död. Men härefter går meningarna isär. För väldigt många är faktiskt tvärsäkra på att han gick bort någon gång på 80-talet under fängelsevistelsen – och inte i december 2013 som det står officiellt. Men diskussionen om mandela effekten slutar inte här. Det finns idag en ökande mängd personer som talar om olika tidslinjer och att de minns kända världshändelser på ett helt annat sätt än vad som sägs idag.

Vi förutsätter att världen som vi lever i skall vara konstant; att den är likadan från ena dagen till nästa. Men vad händer om den linjära tidslinjen som går från a till ö, från det förflutna till framtiden egentligen inte är linjär? Kan vi exempelvis leva i flera tidslinjer samtidigt? Har det på något sätt uppstått en multidimensionell reva i verkligheten? Vissa säger istället att vi lever i något som liknar ’The Matrix’, att verkligheten egentligen är en holografisk illusion. Det enda som tycks säkert är att sökningen efter ’The Mandela Effect’ på senare tid har blivit en allt snabbare växande trend online.

neuro

Se också det senare inlägget ’Dollys tandställning i Moonraker – The Mandela Effect

Rod Serling

"There is nothing in the dark that isn't there when the lights are on."

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

:hellobye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
more...