Om synskhet och det sjätte sinnet

I vardagstal säger man ofta att någon är synsk när han eller hon har speciella förmågor som kanske innebär att kunna se in i framtiden eller att hitta försvunna saker. Ibland kallas den synska förmågan för att någon har ett sjätte sinne. Det brukar också vara så att man delar upp det sjätte sinnet i olika termer, beroende på vilka sinnen man använder; synen, hörseln osv.

Clairvoyance innebär att någon har ett klarseende, som ordet också betyder. Det sjätte sinnet uttrycks alltså genom synen där man får till sig inre bilder etc, som beskriver t ex händelser i framtiden och det förflutna eller som visar var ett förlorat föremål finns.

Clairaudience innebär att man får till sig informationen genom sin hörsel. Detta kallas också klarhörande, man hör olika ljud helt enkelt som i sig bär på information om en händelse, plats eller person.

Clairsentience betyder klarkänsel och tyder på att den synska personen snarare känner informationen än kanske ser bilder eller hör ljud.

Någon som är clairsentient kan ha en väldigt tydlig intuition och känna överföringen av information i kroppen –  genom sin tydliga magkänsla t ex. Man upplever att man bara vet något, utan att kanske kunna förklara hur eller varför. Clairsentience kan också innebära att man känner av andras känslor eller andra energier genom en fysisk förnimmelse.

Ofta finns en tyngdpunkt på en av dessa förmågor hos en person, man kanske har en benägenhet att se inre bilder snarare än ljud
t ex. Då skulle man kalla en sådan person för clairvoyant, men inte clairaudient.

Men en person kan också använda sig av fler eller kanske alla de olika förmågorna och det går dessutom ofta bra att träna upp sitt sjätte sinne, med varierande framgång förstås.
Oftast är det alltså så att människor har vissa medfödda talanger inom detta – som kan ligga mer eller mindre vilande. Man kanske är naturligt clairvoyant men inte lika bra på clairaudience hur mycket man än övar exempelvis.
Att ha en fallenhet för det ena sättet men inte det andra betyder bara att det är olika sätt att inhämta och få till sig information på, det ena är varken sämre eller bättre än det andra.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:hellobye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
more...