SpiritWorld: Notiser

Våra notiser - Inte alltid genomtänkt, sällan helt seriöst.

Funnen film av påstådd besatt person från 1973

Åtskilliga filmer har dykt upp på Internet som uppladdaren hävdar ska visa inspelningar av personer som varit besatta av onda andar. Denna film sägs vara från 1973 och filmad i Ohio, USA.

Då originalet är ganska groteskt listas först i en analys av originalet som inte visar de mest grafiska detaljerna. För dem som först vill bilda sig en egen uppfattning bläddra ner till nästa film.

Originalet visas nedan. Känsliga besökare varnas.

Haunt – Kortfilm

”Haunt” är i internetålder en kortfilm med ganska många år på nacken. Ändå tycker jag att filmen står sig väl gentemot modernare varianter som använder sig av mer effekter. Det är också något särskilt med gammaldags stop-motion animering som kan få håren att resa sig på nacken..

Dollys tandställning i Moonraker – The Mandela Effect

dollyVi har tidigare skrivit om den sk. ’Mandela Effect’. Detta anses vara ett fenomen som visar att vi lever i alternativa tidslinjer (se också tidigare inlägg för mer information).

Kommer du ihåg bondfilmen Moonraker från 1979? I denna film så fanns en scen där skurken Jaws blev kär i en tjej med flätor och tandställning? Att tandställningen var viktig kommer vi ju alla ihåg då Jaws hade sitt eget garnityr, och det var anledningen att dessa två filmkaraktärer fann varandra.

Här är ett klipp från originalfilmen, var är Dollys tandställning?

De förbjudna filmerna

Långt innan The Blair Witch fanns en serie dokumentärer kallade The Forbidden Files.

Konstverk av Zdzisław Beksiński

Zdzisław Beksiński var en polsk konstnär, fotograf och skulptör som specialiserade i vad som kallas dystopian surrealism. Även om hans verk ofta var dystra och olycksbådande var Beksiński själv känd som vänlig person med ett stort behov av privathet. Beksiński dog tyvärr en för tidig död i händerna på en 19-åring som bragde honom livet då han inte fick låna pengar av honom.

The Works of Zdzisław Beksiński

Undervattenskonsert Between Music

An underwater concert by Between Music. Five performers submerged in water tanks, playing custom-made instruments and singing – entirely underwater.
AquaSonic is made by Between Music, Denmark.

Jesus-staty öppnar ögonen

En staty som avbildar Jesus har väckt stor uppståndelse då den enligt paranormala undersökare har öppnat sina ögon och sett ner på besökarna i kyrkan. Kyrkan är belägen i Coahuila de Zaragoza, Mexico och har efter att fenomenet videofilmats dragit till sig floder av besökare som hoppas att få bevittna miraklet på nytt.

Läs mer: 1