Naturmagi för inne och ute

Vad är naturmagi? Kort och gott är det ett samlingsnamn för när man använder sig av naturens hjälp i sitt magiska utövande och det är vanligt att en naturmagiker vänder sig till de fyra elementen, som också brukar kallas för Universums byggstenar: jord, luft, eld och vatten. Det är dessa naturens krafter som man i grund och botten tar hjälp av i naturmagi.

I naturmagi är det alltså Naturen som är själva grunden och inte sällan är naturmagi något som sker med enkla medel och vid spontana behov i vardagen. Det är sällan invecklat med stora förberedelser eller komplicerade ritualer med många steg och verktyg.

Man tager vad man haver som uttycket är och lite så är det med naturmagi. Är du t ex ute i skog och mark och vill göra en magisk ritual, så se dig omkring efter vad du kan använda i ritualen. Stenar, kvistar, löv, blommor, växter, en näve jord. Bara fantasin sätter gränserna.

(Du kan förstås också använda naturmagi även inomhus, de olika elementen är ju tillgängliga även där eftersom de finns i dig och i allt omkring dig (luften du andas, vattnet från kranen osv). Har du t ex lite torkade örter till hands kan du ladda dessa med din Intention och skapa magi i ditt eget kök.)

Här är ett exempel på en enkel naturmagisk ritual utomhus

Om du befinner dig ute i naturen och kommer till ett vattendrag så kan du ta hjälp av elementet Vatten för att föra din magi i rätt riktning.
Använd något du hittar omkring dig för att ladda med din energi,
t ex en liten sten eller ta något som är en del av dig, som ett hårstrå. För enkelhetens skull säger vi att du använder ett hårstrå.

Sitt med det i händerna en stund. Andas djupt och långsamt och se till att du är jordad där du befinner dig.

Koncentrera dig helhjärtat på din intention, vad det är du vill uppnå. Fokusera in den energin i hårstrået. Låt den bli ett med dig, med ditt hårstrå.
Känn hur hårstrået nästan som vibrerar av denna intention. Om du vill kan du säga något som ytterligare hjälper dig att fokusera och rikta energin. Du kan upprepa detta flera gånger som ett mantra eller mässande. T ex:

”Jag laddar detta hårstrå med —– (säg vad din intention är). Vatten hjälp mig att uppnå mitt mål! För magin dit den ska!”

När du känner att du laddat hårstrået tillräckligt så kastar du iväg det i vattnet. Gärna i den riktning som vattnet rinner, om det är en bäck eller å eller liknande. När du slänger iväg det så gör det med en kraftfull rörelse och uttala något som ger en extra skjuts och binder magin till resultatet du vill se.

Du kan t ex med kraft uttala ”Må så ske!” eller ”Det är Gjort!”

Eller något annat som känns bra för just dig. Kom ihåg att det är din Intention tillsammans med din riktade Vilja som är grunden. Är du osäker någonstans i processen så avbryt och gör det hela lite senare eller en annan dag. Kom också ihåg att Kraften finns i dig tillsammans med Naturens element.

Glöm inte att tacka för hjälpen du fick av elementet du vände dig till.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

:hellobye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
more...