Art Bell och det desperata telefonsamtalet

Art-BellArt Bell är en väldigt känd radiohost inom alternativ nyhetsmedia och paranormala fenomen som sände många år på radiokanalen Coast to Coast AM. Under åren så hade han en mängd olika gäster och dessa hade ofta uppseendeväckande budskap eller sade sig varit med om mycket udda händelser.

Under en kväll så bad Art Bell att eventuella whistleblowers skulle ringa in om bland annat Area 51 och UFOs. Vad som sedan utspelades On-Air gjorde genast radiohistoria.

Det är inte helt avgjort om detta var en hoax eller inte. Senare ringde en annan man till Arts show och sade sig vara personen som gjorde det första telefonsamtalet och menade att det hela varit ett stort skämt. Men om det verkligen var personen som ringde är av många omtvistat då rösten inte alltid lät som det gjorde under det första samtalet. Det har också blivit ifrågasatt varför personen skulle haft för motiv till att ringa in på nytt och då medge sitt taskspel, men kanske var det verkligen av genuin välvilja?

En ytterligare intressant faktor i denna märkliga historia är att Art återkom till historien om det desperata telefonsamtalet redan under nästkommande program och sade att sändningsavbrottet uppstod p.g.a. att satelliten som kopplade radiosändningen hade förlorat sin earth lock, dvs att satelliten på något sätt hade knuffats ur sin omloppsbana. (?)

Det finns mycket mer information om denna märkliga händelse i olika onlineforum och för att hitta dem så är det bara att söka. Hoax eller inte, vad tycker du?

Rod Serling

"There is nothing in the dark that isn't there when the lights are on."

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:hellobye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
more...