Amerikanska militärens experiment kring Remote Viewing

Puthoff-1975-Remote-viewingDet är fortfarande ganska känt att den amerikanska militären utförde topphemliga experiment kring ’remote viewing’ från tidigt 70-tal till mitten på 90-talet. Experimenten skedde utifrån strikta vetenskapliga ramar på Stanford Research Institute (SRI) i Californien.
Experimenten utfördes genom att en särskild person uppmanades att endast med hjälp av sin inre blick, fokusera på en plats eller en person som ofta befann sig långt bort från institutet. Testpersonen uppmanades sedan att rita av platsen eller objektet vilket ofta resulterade i häpnadsväckande liknelser med originalet.

Det kan också vara intressant att notera att under 2002 så genomförde det Brittiska Military of Defence en egen studie kring remote viewing. Deras slutsats blev mycket negativ, men det behöver nämnas att MODs studie har mött kritik för bruket av otränade testsubjekt och mindre än perfekta testmetoder för att genomföra och utvärdera data.

Fysikern Harold E. Puthoff (Ph.D) var själv involverad i Remote Viewing projektet på SRI under 70- och 80-talet och har sedan publicerat en rad intressanta rön kring experimentet. I denna föreläsning skildrar han på ett lättsamt sätt sina erfarenheter:

Vidare läsning: 1

Rod Serling

"There is nothing in the dark that isn't there when the lights are on."

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

:hellobye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
more...